Едни от най-важните модни дестинации в света, за които едва ли предполагате.
Posted on: август 4, 2017, by : adminsuzi
City of Seoul Korea

Светът на модата продължава да диша със своя ритъм и сякаш е съвсем отделна вселена. Както винаги той е вдъхновяваща и интригуваща тема за нас. Избрахме да представим класация на най-важните модни дестинации в целия свят, които изграждат една трайна мрежа между световните тенденции и лидери.

Мелбърн

Изненадващо нали? Като се замислим е доста логично, Мелбърн е центъра на голяма част от културните активности в Австралия и Океания, следователно и модата би следвало да е концентрирана там. Оказва се, че е Мелбърн е не само дестинация с прекрасни плажове и други природни красоти, но и моден център. Най-известните марки на крайбрежието са P.A.M., Chronicles of Never, Kloke.

                                  melb                melb2

Амстердам

Градът известен със своя разкрепостен дух и безгранични възможности се развива и като все по-затвърждаваща се модна дестинация. Наричан още градът на “бързата мода”, заради непрекъснато променящите се тенденции и стилове, които биват повлияни от моментните събития, Амстердам остава една интересна дестинация за не само за модните любители, но и за всички готови за нови приключения. Там можете да намерите местни марки като  Patta, Filling Pieces, ETQ, Olaf Hussein.

                                  amsterdam-fashion-week-ARMY-OF-ME-fall-winter-2015-on-arcst                         amsterdam

Москва

Не случайно Русия е една от световните сили във всеки един аспект, включително и модната индустрия. Страната има огромен потенциал, за която най-известните модни марки изработват специални модни линии. От друго страна има и местни дизайнери, които демонстрират интересни виждания над световните тенденции Gosha RubchinskiyGrunge John Orchestra. Explosion, Ф22, Sputnik 1985, August Institute.

                                            Moscow                        moscow1

Ванкувър

“Направено в Канада” започва да се превръща в гаранция за най-високо качество във всеки един аспект. Стратегическото географско положения, в което се намира страната създава силно индивидуален моден стил, който в повлиян от Океaния, Япония и Америка. Ако някога попаднете случайно или не на търговската улица във Ванкувър, не подминавайте марки като Reigning Champ, Arc’teryx, Herschel Supply Co, wings + horns, Native Shoes, Viberg.

                                      vancouver_canada(1)                       vancouver1

 Берлин

От известно време Берлин се налага все по-усилено като световна модна столица. Може би, това се случва заради силната индивидуалност, с която се характеризират дизайнерите от тази част на Европа. Последните сезони се наблюдават свежи идеи и се открояват имена като  ACRONYM, Mykita, Sadak, Hien Le, Simon Freund.

                                       berlin-banner                       berlin

Сеул

Макар Южна Корея да стои в сянката на Япония и Китай от културна и икономическа гледна точка, Сеул стои на модната сцена все по-стабилно. Макар да няма десетилетия модна история като Париж или Ню Йорк, Сеул определено има какво да предложи и то определено е на световно ниво. Сред най-открояващите се имена са JUUN.J, D.GNAK by KANG.D, LIFUL, WOOYOUNGMI, IISE.

seoul1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *