Цветовете на лятото
Posted on: май 15, 2017, by : adminsuzi
Colorful summer

Макар по нищо да не личи, че лятото е почти тук, ние трябва да подготвим гардероба си, защото никога не знаем кога ще ни атакува новият сезон. Модата се мени непрекъснато, а нея и един от най-важните компоненти за завършена визия – съчетанието на цветове. Тази статия посвещаваме на новите тенденции в цветово отношение.

Както е характерно за всеки летен сезон, ярките цветове не само са актуални, но и доста предпочитани от всички. Не е нищо ново, че слънчевото жълто е изключително актуално, ръка за ръка с неоново розовото. Те носят едно усещане за свежест, радост и топлина, които са характерни именно за горещите летни дни, които са изпълнени с много емоции. Големите имена в модната индустрия, разбира се, заложиха именно на тези отличаващи се цветове и няма как да останат незабелязани. Сред тях са имена като Valentino, Balenciaga и Celine.

spring_summer_2017_color_trends_primrose_yellow_fashionisers

Друга изненада, която донесе новият сезон е денимът, но не като материя, а като цвят. Именно този нюанс на синьото критиците свързват с магическото усещане около Ниагарския водопад – спокойствие, възхищение и духовен мир. Подходящ за съчетаване с много други цветове, той се очертава като предпочитан от широката аудитория през идния сезон. Carolina Herrera, Marchesa и DKNY заложиха на този нюанс като акцент в колекциите си.

spring_summer_2017_color_trends_niagara_denim_blue_fashionisers

Не можем да пропуснем да споменем и манията по зеленото, която се задава съвсем скоро. Според експертите в областта желанието ни да носим подобен цвят се крие в нуждата ни да преживяваме нови приключения и да събудим “откривателя” в себе си. Същевременно се свързва и с природата и най-вече с вечно зелената джунгла. Нюанси на този цвят можем да открием в колекциите на  Lacoste и Michael Kors.

spring_summer_2017_color_trends_greenery_fashionisers

Друг доста шокиращ акцент през летния сезон е цветът металик във всичките му блестящи нюанси. Доста смело е решението на дизайнери като Versace и Carolina Herrera да включат в летните си колекции рокли, които са изработени единствено от сребристи материи. Макар критиците да не го определят като официална тенденция през лятото, този цвят сам се налага на пазара.

spring_summer_2017_color_trends_metallic_silver_fashionisers

Няма как да изброим и опишем абсолютно цялата ценова гама, която ще се възприема най-актуална, но избираме да споменем и още няколко интересни моменти като цвят лешник, хитовият цвят “kale”, който в вдъхновен от разрастващата се мания по здравословния начин на живот и нежно розовото, което вече присъства на всички витрини. Разбира се вечно актуални остават чисто бялото, класическото черно и страстното червено.

*Всички снимки са взети от http://www.fashionisers.com/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *